Skip to main content

Terapia e Tremofobisë me Earling

Tërmetet mund të jenë me të vërtetë të frikshme, në disa prej tyre si tërmetet e Haitit 2010, rreth 300,000 njerëz vdiqën në një shikim. Që atëherë, gjithçka ndryshon dhe frika nga tërmetet mund të menaxhohet në mënyrë drastike, veçanërisht kur jeni të përgatitur për ta, mund të menaxhoni shumicën e panikut të tyre. Si të përgatitemi për tërmetin e radhës? Çfarë do të ndodhte nëse do të dinit se kur do të ndodhnin tërmetet e mëdhaçfarë do të ndodhë dhe ku? Falë teknologjisë dhe instrumenteve të revolucionit të katërt industrial, me dhjetëra mijëra sensorë të rinj dhe miliarda analiza të të dhënave të regjistruara, ne kemi njohuri të reja për mjedisin që po jetojmë. Tani e dimë se kur do të ndodhin shumica e tërmeteve të mëdha që do të vijnë, si sillen pllakat para tërmeteve të pazakonta (tërmete më të mëdha se 5 yngjarja e veshit mesatarisht në të njëjtin rajon).

Sa të sakta janë alarmet e tërmetit në Los Anxhelos dhe San Francisko?

Që nga shtatori i vitit 2020, zbulimi i mbulimit të dritareve sizmike me rrezik të lartë u zgjerua në SHBA në projektin Earling. “Ne jemi të kënaqur të informojmë se në bazë të provave të pamohueshme, modelet e zbulimit të rrezikut mund të zbulojnë të GJITHA tërmetet e rëndësishme në Kaliforni dhe Nevada.th alarme të papërfillshme të rreme (alarme që nuk ndiqen nga të paktën në tërmet të pazakontë).

Alarmi i fundit i jashtëzakonshëm për bregun perëndimor ishte në mes të dhjetorit, pasuar nga M6.4 disa ditë më vonë më 20 dhjetor 2022, në përvjetorin e tij M6.2 20 dhjetor 2021. Zbulimi i dritareve të kohës sizmike me rrezik të lartë tregojnë se sa e re ështëra me alarme të gatishmërisë së tërmetit që formësojnë shoqërinë tonë, një situatë e re normale.

Si të përgatitemi për një tërmet të madh?

Duke pasur qasje në alarme të sakta të përgatitjes për tërmete, ne mund të kategorizojmë përgatitjen në 3 faza:

  1. Siguria
  2. Siguria
  3. Financiarisht

1. Siguria: Për të rritur sigurinë tuaj, chonjë vend i sigurt për të qëndruar. Por për sa kohë?! Mund të ndryshohet sipas rajoneve. Shumica e tërmeteve ndodhin në Kaliforni dhe Nevada në më pak se 5 ditë. Kjo do të thotë se, ndërsa zbulohet një rrezik i lartë, ju keni më pak se 5 ditë (mund të jenë disa orë) për të reaguar dhe për t 'u përgatitur për të.

2. Siguria: Përgatituni për pasiguri.

3. Financiarisht: It eshte shume e rendesishme te kemi nje plan per post-harzardin. Të paktën tani, ju keni mundësinë për të transferuar rrezikun tuaj financiar me kosto të ulët pasi zbulohet rreziku sizmik. Ju keni një sigurim tërmet? gjeni boshllëkun e saj dhe plotësoni ato sa më shpejt të jetë e mundur, kjo do të thotë të drejtë tani. A keni sigurim nga tërmeti? Në rast, ju do të transferoni rreziqe financiare vetëm për dritaret kohore të zbuluara me rrezik të lartëme Earling, ju mund të blini një bazë mujore të politikave jo për 365 ditë të vitit, por për një rrezik të lartë kohë-dritare. Ne me të vërtetë duam të zbulojmë të gjitha dritaret me kohë me rrezik të lartë, por nuk mund të garantojmë asgjë, as të kesh një tërmet si një dritare me kohë me rrezik të lartë nuk zbulon as të mos kesh një tërmet të madh gjatë datës së shënuar me rrezik të ulët.